• BUNKER PËR BUNKER

  BUNKER PËR BUNKER

  U lajmërua me të madhe, në mediat e Tiranës, çelja e muzeut “Bunk’Art” në mjediset e një bunkeri antibërthamor në periferi të Tiranës, ku do të strehohej udhëheqja e regjimit totalitar, në rast të një sulmi ushtarak masiv ndaj Shqipërisë, në vitet e ...
 • Nikaragua, mes ekuilibrit të Presidentit Ortega dhe grackës së varfërisë

  Nikaragua, mes ekuilibrit të Presidentit Ortega dhe grackës së varfërisë

  Vendi më i varfër i Amerikës Latine (pas Haitit). I gjendur mes projekteve të Programit Botërorë të Ushqimit (WFP), agjencisë së OKB-së, financimeve vetëm në baza vullnetare. Janë investuar 31 milion dollarë në vetëm gjashtë vitet e fundit, në ...
 • Jepini fund kollës me anë të kakaos

  Jepini fund kollës me anë të kakaos

  Simptomat e kollës ndalohen kur ne konsumojnë së paku dy filxhanë kakao në ditë. Kjo tashmë është e vërtetuar në sajë të një kërkimi që është kryer në këtë drejtim, duke rezultuar si pija perfekte për të ndaluar kollën.Merita për këtë funksion të ...
 • Erdogan: Procesi i zgjidhjes nuk është një proces kompromisi

  Erdogan: Procesi i zgjidhjes nuk është një proces kompromisi

  Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, deklaroi se Procesi i Zgjidhjes nuk është një proces pazarllëqesh, apo kompromisi. “Armët do të lihen mënjanë dhe të gjitha çështjet do të zgjidhen në platformën politike”, tha sot Presidenti ...
 • Shqipëria merr kryesimin e SEPCA-s

  Shqipëria merr kryesimin e SEPCA-s

  Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Shqiptare, Z. Artan DIDI, ditën e sotme, mori pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të Shoqatës së Shefave të Policisë të Europës Juglindore (Southeast Europe Police Chiefs Association – SEPCA), të zhvilluar  ...
 • Toleranca dhe harmonia fetare, vlera e Shqipëtarëve

  Toleranca dhe harmonia fetare, vlera e Shqipëtarëve

  Pak ditë më parë kryeministri i Shqipërisë rihapi bunkerin e krijuar nga Enver Hoxha si strehim, por kësaj radhe si një ndërtesë për tu vizituar. Pikërisht këtë ndërtesë zgjodhën edhe drejtuesit më të lartë të komuniteteve fetare në Shqipëri për të ...